Windows Defender kilitleniyor

• Piyasada bulunan yazılımlarla düzenli olarak veri yedeklemeye ek olarak, Windows Defender ile haftalık olarak kapsamlı virüs taramaları gerçekleştiriyorum. Win11'den bu yana, bilgisayar düzenli olarak yarıda kalıyor ve taramada bu kadardı. Hızlı yönlendirme çalışır, ancak yalnızca yüzeyseldir. Bana herhangi bir tavsiyesi olan var mı (ürünlere geçiş dışında)?

• Merhaba, Defender'ı kullanmıyorum, ancak durdurulan taramalar Windows 10 altında gerçekleşmeye devam etti. Bunun neden olduğunu bilmiyorum.

Tam bir kontrol için sabit sürücüyü kontrol etmek veya bilgisayarı çevrimdışı duruma getirmek iyi bir fikirdir.

Edit: Mesajınızı ayrı bir konuya taşıyın.

• Defender'ı mevcut sürümlerde Windows 10 ve 11 altında birkaç bilgisayarda kullanıyorum. Bazen başka bir virüsten koruma programıyla birlikte. Şimdiye kadar hızlı taramaların yanı sıra tam taramalar da sorunsuz çalışıyor. Bununla birlikte, internette Defender ile ilgili tarama sorunları hakkında sık sık bir şeyler okunur. Bir sonraki sayfada, birkaç ümit verici sorun giderme ipucu bulacaksınız. Belki birisi probleminizi çözer.

10 Düzeltme: Windows Defender, Windows 10/11'i taramıyor
    Windows Defender'ın Windows 10/10'de tarama yapmamasını düzeltmek için 11 ipucu. Ayrıca Microsoft Defender Antivirus'ün nasıl kullanılacağını da öğrenin...
    www.minitool.com

Tebrik

Manni

• Öncelikle tüm tavsiyeler için teşekkürler, önümüzdeki günlerde deneyeceğim. Bu arada sorun Win11 güncellemesinden sonra başıma geldi. Her şey Win10'da iyi çalıştı. Taramadan önce Bitlocker'ı duraklatmayı denemeli miyim?

• Denemeniz gereken ipuçlarından biri bu olmalı. Sorunun nedeni bilinmediği için ipuçlarını arka arkaya dener ve her ipucundan sonra taramayı test ederdim. Sana başarılar diliyorum.

Tebrik

Manni

• Yukarıda belirtilen Defender hatası oluştuğunda, Olay Görüntüleyici hem APPCRASH'ı Uygulama günlüğüne kaydeder hem de "Windows Defender Antivirus" hizmetinin beklenmedik bir şekilde sonlandırıldığını Sistem günlüğüne yazar.